Werkwijze

Hoe gaan wij te werk?

In vier stappen leggen wij onze werkwijze uit. Deze geldt voor zowel kinderen als volwassenen. Op elk moment in het traject bestaat de mogelijkheid voor het stellen van vragen.

1. Kennismaking

Tijdens het eerste consult wordt je gebit en gezicht klinisch beoordeeld. Ook kun jij je wensen aangeven en vragen stellen. Een verwijsbrief is hierbij niet noodzakelijk. De orthodontist kan inschatten of een behandeling wenselijk is en wat het beste moment is om deze te starten.

2. Uitgebreid Onderzoek (UO) en Bespreken Behandelplan (BBP)

Als een behandeling wenselijk blijkt, worden er gewone foto’s van het gezicht en gebit gemaakt, röntgenfoto’s om de stand van alle tanden en kiezen goed te kunnen beoordelen en modellen van het gebit, het zogenoemde ‘happen’. Op basis van deze gegevens kan de orthodontist een behandelplan maken en deze samen met jou bespreken. Ook de kosten komen hierbij aan bod.

3. De behandeling

Elke behandeling begint met het plaatsen van een beugel. Wat voor beugel dit is, ligt geheel aan jouw persoonlijke behandelplan. Soms begin je met een uitneembare beugel om de kaakstand te corrigeren en daarna volgt een slotjesbeugel om de tandstand te verbeteren. Deze blijft gemiddeld twee jaar zitten en elke maand heb je een afspraak ter controle.

4. De beugel wordt verwijderd

Als de tanden helemaal correct staan, wordt de beugel verwijderd. Achter je tanden krijg je nu een draadje (ook wel ‘spalk’ genoemd) die ervoor zorgt dat de tanden op de juiste plek blijven staan. Soms draag je daarbij in het begin een nachtbeugel. Zo zorg je ervoor dat de kiezen weer goed vastgroeien op de juiste plek. De volgende controles zijn na een maand, drie maanden, zes maanden en een jaar later.

Heb je vragen? Neem dan eens een kijkje bij veelgestelde vragen.

Afspraak maken / Inschrijven?

Vul dit formulier in, dan bellen we je zo snel mogelijk voor een afspraak.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan