Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Misschien staat je vraag hieronder. Zo niet, dan kun je natuurlijk ook altijd even bellen of mailen.

Vragen over afspraken

Ik wil mijn afspraak graag verzetten, wat moet ik doen?

Zorg dat je in ieder geval 24 uur van tevoren belt, dan kunnen we zonder extra kosten de afspraak verzetten.

Oeps. Ik ben mijn afspraak vergeten!

Dat kan een keer gebeuren. Wel is het zo dat onze mensen voor niets hebben gewacht. De eerste keer rekenen we daarvoor geen kosten, maar bij een volgende keer worden de kosten in rekening gebracht. Vergeet niet om zo snel mogelijk een nieuwe afspraak te maken!

Kan mijn kind ook buiten schooltijd langskomen?

Daar kunnen we lang niet altijd rekening mee houden, omdat het niet zou passen binnen de openingstijden van de praktijk. Vaak zijn scholen begripvol voor een bezoek aan de orthodontist en kan een afspraak even snel tussendoor. ‘s Ochtends vinden alle lange behandelingen plaats, zoals het bespreken van een behandelplan en het plaatsen van een beugel en ‘s middags zijn alle controles.

Ik wil wel, maar durf eigenlijk geen afspraak te maken. Wat nu?

Wij willen je van harte uitnodigen om gewoon langs te komen. Bespreek je angst en wij kunnen er extra rekening mee houden. Met geduld, rust en extra aandacht voor jou en je gevoelens, gaan we vervolgens te werk.

Vragen over beugels

Mijn beugel of spalkje laat los. Wat moet ik doen?

Bel de praktijk binnen de openingstijden voor een afspraak. Wanneer dit ‘s avonds of in het weekend is, kun je wachten tot de volgende werkdag. Prikt er iets in je mond probeer het dan weg te duwen of af te knippen.

Wat kost een beugel?

Dit is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke behandelplan. Om een indicatie te krijgen van de prijzen, kijk je bij onze tarieven. Deze zijn wettelijk bepaald. Of je recht hebt op een vergoeding, is afhankelijk van je zorgverzekeraar. Meestal heb je een aanvullende verzekering tandheelkunde nodig. Via de website orthodontist.nl of vergelijkmondzorg.nl/orthodontie is een overzicht te vinden van alle aanvullende tandartsverzekeringen.

Ik ben al volwassen, maar zou graag iets aan mijn gebit willen laten doen. Kan dit?

Jazeker! Het belang van esthetiek is niet meer weg te denken uit onze samenleving en een recht gebit zorgt veelal voor meer zelfvertrouwen. Ook is het zo dat je tanden die recht naast elkaar staan, makkelijker schoon kunt houden en beter zelf kunt verzorgen. Je kunt vrijblijvend langskomen om je vragen en/of wensen te bespreken. Een eerste consult kost € 21,78. Lees meer op de pagina behandeling voor volwassenen.

Mijn was of elastiekjes zijn op, wat nu?

Bij de receptie/balie kan je dit ophalen (binnen de openingstijden)

Tarieven en vergoeding

Vraag je je af hoeveel een behandeling kost en wat hiervan door je ziektekostenverzekering wordt vergoed?

Lees meer

Vragen over betaling?

Omdat wij ons vooral willen richten op de behandeling, loopt de betaling via Famed. Je kunt met hen contact opnemen voor vragen.

Lees meer

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan