Over ons

In Orthodontiepraktijk Putten word je vakkundig geholpen door onze professionele orthodontist en een enthousiast team. In ons open gebouw hangt een gemoedelijke sfeer. Kinderen en volwassenen zijn van harte welkom voor een kennismakingsgesprek om alle wensen en mogelijkheden te bespreken. Met persoonlijke aandacht voor de patiënt en veel kennis van zaken helpen wij je graag aan een mooi gebit!

Ontmoet de orthodontist

Lydia Orthodontie

Ik ben Lydia de Vries (1977) en de orthodontist van Orthodontiepraktijk Putten. Van oorsprong kom ik uit Putten en het is bijzonder om nu weer te werken op de plek waar ik ben opgegroeid. Nadat ik in 2007 de opleiding Tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam afrondde, werkte ik drie jaar als tandarts om mijn opgedane kennis in de praktijk te brengen. Uit enthousiasme en passie voor de orthodontie ben ik in 2010 gestart met de vierjarige post-academische opleiding tot orthodontist aan het Academisch Centrum Tandheelkunde in Amsterdam. Sinds oktober 2014 ben ik de orthodontist van de praktijk en het is een eer om alle opgedane kennis hier in te mogen zetten. Mijn team en ik staan klaar om jou te helpen aan een mooi gebit!

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Orthodontisten en voldoe met mijn praktijk aan alle kwaliteitseisen.

Iedereen is welkom!

De beste leeftijd voor een eerste bezoek aan de orthodontist is tussen het tiende en twaalfde levensjaar, nog net voordat het hele melkgebit is gewisseld. Vaak signaleert een tandarts de eerste afwijkingen aan het gebit waarvoor een beugel een oplossing kan zijn. Deze verwijzing is echter niet noodzakelijk. Je kunt ook zelf een afspraak maken.

Volgens de Nederlandse wet mogen niet alleen orthodontisten, maar ook tandartsen beugels plaatsen. Meestal beperken zij zich tot eenvoudige correcties. Een orthodontist is een specialist die vier jaar heeft doorgestudeerd na zijn tandartsexamen. Vanwege deze uitgebreide ervaring wordt vaak voor een orthodontist gekozen. De tarieven zijn wettelijk vastgesteld en bij zowel tandarts als orthodontist hetzelfde.

Steeds vaker vinden ook volwassenen hun weg naar de orthodontist. Een mooie glimlach heeft immers een positief effect op de zelfverzekerdheid. Of je nu jong bent of al iets ouder. Ook is het zo dat je tanden die recht naast elkaar staan, makkelijker schoon kunt houden en beter zelf kunt verzorgen. Genoeg reden om je gebit de aandacht te geven dat het verdient.

Ons team

Ons team

Er wordt aan een nieuwe website gewerkt. Daarom staat nog niet iedereen met foto op onze website.
Ons team bestaat momenteel uit:
Orthodontist: Lydia de Vries
Backoffice: Wilfred Stegehuis
Assitenten: Saffiera van Bemmel | Jessica van Vliet | Iris Buursink | Nathalie Post | Suzanne van Dongen | Anita Bakker
Receptie: Metanie Grift en Susan Teunissen

Lydia de Vries

Orthodontist

Jessica van Vliet

Assistente

Wilfred Stegehuis

Backoffice

Saffiera van Bemmel

Assistente

Susan Teunissen

Receptie

Metanie Grift

Receptie

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan